Надмірне споживання цукру пришвидшує старіння на клітинному рівні

Як знизити біологічний вік

Надмірне споживання цукру не лише шкідливе для здоров’я, але й прискорює старіння на клітинному рівні. До такого висновку дійшли вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско (UCSF).

Як повідомляє Plitkar з посиланням на «УНІАН», як показало дослідження, кожен додатковий грам цукру в раціоні «додає» кілька місяців до нашого біологічного віку. Навіть якщо загалом харчування збалансоване, надмірний цукор негативно впливає на клітини, прискорюючи процеси старіння.
Що таке біологічний вік? Це не те саме, що хронологічний. Він відображає загальний стан здоров’я наших клітин і тканин, на який впливають як генетика, так і спосіб життя. Здорове харчування, фізичні вправи та відсутність шкідливих звичок допомагають уповільнити біологічний годинник.

Як цукор шкодить організму?

– Прискорює старіння клітин: цукор сприяє розвитку хронічного запалення, яке пошкоджує клітини та тканини.

– Збільшує ризик хронічних захворювань: діабет, серцево-судинні захворювання, ожиріння, печінкові захворювання та навіть рак – все це пов’язано з надмірним споживанням цукру.

– Сприяє розвитку карієсу: бактерії в ротовій порожнині перетворюють цукор на кислоти, які руйнують зубну емаль.

Щоб зберегти молодість і здоров’я, варто обмежити споживання доданого цукру. Згідно з рекомендаціями лікарів, денна норма не повинна перевищувати 50 г. Це означає, що варто обмежити споживання солодких напоїв, кондитерських виробів, соків та інших продуктів з високим вмістом цукру.

Нагааємо, ми раніше розповідали, що вчені знайшли ефірні олії для покращення настрою та здоров’я мозку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − sixteen =