Осінь – це не лише пора романтики та золотого листя, але й час, коли природа щедро ділиться своїми дарами. Саме восени на наших столах з’являються найсмачніші та найкорисніші фрукти та овочі. Чому ж варто віддавати перевагу сезонним продуктам?
Як повідомляє Рlitkar з посиланням на «Фокус», сезонні продукти – це справжня комора вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Кожен фрукт і овоч, що дозрів у природних умовах, містить максимальну кількість поживних речовин. Серед різноманіття осінніх дарів природи можна виділити кілька справжніх суперфудів:
– Гарбуз
Цей яскравий овоч – справжній скарб корисних речовин. Він багатий на бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А, необхідний для здоров’я очей та шкіри. Гарбуз також містить велику кількість клітковини, що сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту.
– Яблука
Цей фрукт – джерело вітаміну С, який зміцнює імунітет, а також клітковини, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові.
– Груші
Як і яблука, груші багаті на клітковину та вітамін С. Крім того, вони містять антиоксиданти, які захищають клітини від пошкоджень.
– Брюссельська капуста
Цей хрестоцвітний овоч – справжній чемпіон за вмістом вітаміну К, необхідного для здоров’я кісток. Брюссельська капуста також багата на вітамін С і антиоксиданти.
– Гранат
Цей екзотичний фрукт – джерело антиоксидантів, які захищають клітини від пошкоджень і сповільнюють процеси старіння.
Нагадаємо, ми раніше розповідали про розлади харчової поведінки: прихована загроза для здоров’я.