Рецепт булочок для гамбургерів – їх можна подавати і замість хліба

Дуже ніжні, повітряно-пухові булочки, які хороші і для гамбургерів, і для бутербродів, і самі по собі, і як хліб. Спробуйте!

На 10 булочок вагою близько 100 г вам знадобиться:

Для опари:

171 г борошна

111 г води

1 г сухих дріжджів

3 г солі

Для основного замісу:

164 г борошна

246 г цільнозернового пшеничного борошна

110 г теплої води

4 г сухих дріжджів

8 г солі

2 курячі яйця

42 г олії

29 г меду

ПРИГОТУВАННЯ:

Для опари змішайте борошно із сіллю та дріжджами. Додайте необхідну за рецептом кількість води та замісіть негусте тісто.

Опару накрийте і залиште на 1 годину за кімнатної температури, а потім приберіть у холодильник на 8 – 12 годин.

Дістаньте опару приблизно за 1-1.5 години до замісу тіста, щоб вона встигла зігрітися.

Розчиніть у воді сіль, цукор, мед.

Змішайте борошно, призначене для основного замісу, із сухими дріжджами.

У підготовлену борошняну суміш додайте збиті курячі яйця, всю опару, медовий розчин, олію та замісіть тісто.

Підготовлене тісто добре вимісити до гладкого однорідного стану, округлити, накрити і залишити в теплі на 40 хвилин, а потім викласти тісто на сухий (без борошна) робочий стіл, помісити ще 2 – 3 хвилини і знову округлити – накрити і залишити в теплі ще на 40 хвилин, потім ще раз викладіть на робочий стіл, помісіть 2 – 3 хвилини, округліть – накрийте та залиште до подвоєння обсягом.

Тісто, що підійшло, поділіть на 10 рівних частин.

Кожну частину підкатайте в щільну гладку кульку. Для цього збирайте краї тіста до середини до утворення гладкої поверхні зовні, а потім підщипайте та підкатайте шов.

Округлене тісто накрийте та залиште відпочити 10 – 15 хвилин.

Обережно розплющіть або розкотіть кожен кружеечок тіста в товстий коржик.

Верх коржиків злегка змастіть водою і обваляйте в насінні кунжуту.

Сформовані булочки накрийте і залиште в теплі до подвоєння (приблизно на 1.5 – 2 години).

Випікайте в попередньо розігрітій до 180 – 190 гр. С духовці перші 8 хвилин з парою, а потім ще 8 – 10 хвилин без пари до рум’яності та готовності.

Для пари на низ духовки поставте глибоке деко, розжарте, а після посадки булочок влийте туди склянку окропу і відразу ж закрийте дверцята духовки. Через 8 хвилин деко з залишками води дістаньте, духовку коротко провітріть.

Охолоджуйте на решітці.

Приємного вам приготування та смачного!

Сьогодні я їх спекла, вийшли дуууже смачні, ніжні, просто невагомі, соковиті булочки з сиром і глазур’ю. Вони незрівнянні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × four =