У Львові оштрафували ресторан «Китайський привіт», де 14-15 липня отруїлося понад сто відвідувачів, з яких 77 були госпіталізовані. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби Львівської області.
Як повідомляє Рlitkar з посиланням на сайт «Фокус», під час перевірки закладу виявили низку порушень гігієнічних норм, які регламентовані українським законодавством щодо безпеки харчових продуктів. Через це на ресторан наклали штраф у розмірі 48 тис. грн, зазначили у відомстві. У Держпродспоживслужбі наголосили, що всі підприємства харчової сфери мають суворо дотримуватися санітарних та гігієнічних стандартів, адже це безпосередньо впливає на здоров’я споживачів.
Щодо масового отруєння, власник закладу Михайло Кацурін розповів, що перші звернення із симптомами інтоксикації з’явилися вже 14-15 липня. Серед хворих опинився і сам ресторатор, який звернувся за медичною допомогою. Протягом кількох днів кількість постраждалих стрімко збільшувалася. В лікарнях Львова лікувалися 70 осіб, у 45 з них діагностували сальмонельоз. На час перевірки ресторан тимчасово призупинив роботу. За словами Кацуріна, ймовірною причиною спалаху стали яйця або яєчний крем, які входили до складу десертів.
Після виписки з інфекційної лікарні ресторатор уточнив, що загалом отруїлося 118 гостей, включно з ним – 119 осіб. Усі потерпілі споживали сінгапурський чізкейк, який тепер вилучили з меню. Власник також додав, що зразки яєць, які лабораторія перевіряла, були стерильними і точна причина потрапляння сальмонели в десерт поки не встановлена.
Крім того, Кацурін підтвердив, що частина персоналу ресторану на момент відкриття не мала оформлених медичних книжок, але це не пов’язане з випадком отруєння, оскільки всі працівники були здорові.
Нагадаємо, ми раніше повідомляли, що Міша Кацурін отруївся у своєму ж ресторані у Львові: подробиці та реакція ресторатора.