На старті раунду учасники «МастерШеф-16» залишилися без продуктів і почали приготування з нуля. За сигналом «Час пішов!» по одному кухарю з команди виходили на ринг, щоб показати свої навички. Найкращий отримував можливість обирати продукти зі спеціальних наборів, повідомляє Plitkar з посиланням на МЕТА.
Експрес-тести перевірили техніку, точність і швидкість: дімсами, хінкалі, вареники, відрізання сала, збивання яєць вручну, нарізка цибулі методом «сізле» та зачистка креветок. Жовта команда лідирувала більшість турів, демонструючи майстерність, точність і злагодженість. Синя команда відзначилася у четвертому турі, а червона змушена була використовувати лише креветки, проявляючи креативність та спритність.
Фінальні страви вражали різноманіттям: тайське карі, рисова лапша з качкою, дамплінг з креветкою, реберце з овочами та авторські комбінації кролика, курячих лапок і сезонних овочів. Судді оцінювали не лише смак, а й подачу та техніку. Найкращою стравою третього раунду став попкорн із гречки та паста, а абсолютним фаворитом – куряча ніжка з підкопченим пюре.
У битві чорних фартухів учасники готували провальні страви минулих сезонів, виконуючи завдання у складних умовах: стрім, рюкзаки, водолазні костюми, рецепти під тістом, парне готування із суддею. Цей раунд перевірив витривалість, креативність і командну роботу. За результатами ефіру шоу залишив Ярослав Кулинченко, чия начинка у штруделі виявилася надто солодкою і не відповідала стандартам конкурсу.
Нагадаємо, ми раніше повідомляли, що Ольга Мартиновська змінила кухню на сцену: суддя «МастерШеф» дебютувала в театрі.