«МастерШеф-16», випуск 12: випробування на витривалість і креатив – хто цього разу покинув проєкт

«МастерШеф-16», випуск 12

У новому епізоді кулінарного шоу «МастерШеф-16» учасники зіштовхнулися з черговим випробуванням – не лише технічним, а й емоційним. Завдання вимагали не просто приготувати смачну страву, а відтворити кулінарні шедеври, які продемонстрували судді, повідомляє Plitkar з посиланням на СТБ.

Раунд перший: «Повтори за шефом»

Команди розділилися на групи і кожна мала 45 хв., щоб відтворити дві страви – ароматного сібаса в солі від Ектора та класичний французький десерт «Креп сюзетт» від Ольги. Учасники отримали короткий майстер-клас, але далі – лише власні сили, інтуїція та вміння.

Не всім вдалось утримати рівновагу між смаком і подачею. Сині трохи пересолили рибу, а млинці вийшли сухуватими. Зелена команда мала гарну рибу, але нестачу крему в десерті. Червоні приготували найкращий крем, проте забули про соус. А от жовта команда, де офіціантом був Гарік, вразила суддів збалансованістю ідеальної риби та бездоганних млинців. Саме вони отримали перемогу у цьому раунді. Шеф-ніж дістався Євгену, який офіційно увійшов до топ-10 сезону.

Раунд другий: «Наздогнати здобич»

Цього разу кулінарна битва перетворилася на справжнє полювання. «Білі» готували першими, а «чорні» мали повторити їхні страви. За 2 години команди створювали карбонару, тірамісу, гьодзе, різотто, паелью, чилі кон карне, крокембуш, біф Веллінгтон та безліч інших страв. Найвпевненіше себе показав Сашко – його десерти були бездоганними. За свої старання він отримав максимальні 100 балів і подарунковий набір кухонної техніки.

Фінальне випробування: дитячі мрії на тарілці

Битва «чорних фартухів» цього разу мала особливий формат – учасники готували разом із дітьми. Маленькі гості приготували свої улюблені страви, а дорослі мали виправити їхні помилки та перетворити на кулінарні шедеври.

Галина здивувала вафлями з ягідним кюлі та карамелізованим хамоном, Гарік – пастою з песто, а Дарина – ніжною карбонарою. На жаль, Ігор Савчук не впорався із завданням: його фруктові пироги виявилися невдалими через гіркоту грейпфрута.

Саме Ігор цього разу залишив шоу. Його спокій і доброзичливість судді згадували з теплотою, але кулінарна арена не прощає навіть найменших помилок.

«МастерШеф-16» продовжує дивувати і доводити, що кулінарія – це не лише про рецепти, а й про характер, самовіддачу та любов до своєї справи.

Нагадаємо, ми раніше розповідали, що Євген Клопотенко зізнався, що мав стосунки з учасницею «МастерШеф».