Plitkar

6 продуктів, які категорично не можна гріти в мікрохвильовці

продукти, які не можна гріти в мікрохвильовці

Фото - obozrevatel.com.

Мікрохвильова піч давно стала незамінним помічником на кухні: розігріти обід, розморозити продукти чи швидко приготувати їжу – ідеальний варіант для економії часу. Але не всі продукти підходять для такого способу нагрівання. Деякі можуть сильно забруднити техніку, а інші – зіпсуватися і навіть пошкодити вашу мікрохвильовку.

Plitkar розповідає, яких продуктів краще уникати при використанні мікрохвильової печі:

1. Яйця

Сирі яйця у мікрохвильовці можуть вибухати через нерівномірне нагрівання жовтка і білка – тиск всередині шкарлупи зростає і… перед вами «міні-детонація». Якщо ж яйце вже зварене, його можна очистити, нарізати та спокійно розігрівати.

2. Молоко

Нагрівання молока у мікрохвильовці часто призводить до нерівномірного прогрівання та втрати смаку. Особливо обережно варто ставитися до грудного молока – його користь після нагрівання зникає.

3. Пекучий перець

Капсаїцин, що робить чилі гострим, при нагріванні виділяється у великих кількостях. Відкрили дверцята і перед вами миттєво «пекучий шлейф», який пекуче вдарить по очах і горлу. Пекучий перець у мікрохвильовці – табу!

4. Майонез

Цей популярний продукт при нагріванні може виділяти шкідливі речовини. Те саме стосується страв із майонезом: розігрівати їх у мікрохвильовці не варто.

5. Виноград

Нагрівати виноград у мікрохвильовці небезпечно: ягоди можуть вибухати та загорятися. Результат – не лише бруд у печі, а й ризик пошкодження техніки.

6. Продукти в щільній оболонці

Сюди належать сосиски, сардельки та навіть помідори з шкіркою. При нагріванні оболонка може лопнути, створюючи маленький «вибух» всередині печі. Такий ефект не кожна мікрохвильовка витримає.

Запам’ятайте ці правила, щоб уникнути неприємних сюрпризів і зберегти мікрохвильову піч у цілості!

Нагадаємо, ми раніше розповідали, що регулярне вживання пекана: крок до довголіття та міцного здоров’я.

Exit mobile version