Plitkar

Солодкі вбивці: які продукти руйнують ваше здоров’я

Все про вуглеводи

Фото - apostrophe.ua.

Вуглеводи відомі як головне джерело енергії для клітин, тканин та органів людини, оскільки вони перетворюються на глюкозу в крові. З цієї причини відмовлятися від них не слід. Водночас дієтологи зазначають, що є такі вуглеводи, які не мають жодної користі для організму.

Як повідомляє Plitkar із посиланням «Eat This Not That», такі вуглеводи легко перевищують денні норми щодо споживання цукру лише за 1 порцію. Серед основних причин епідемії надмірної ваги фахівці називають солодкі газовані напої. Це пояснюється високим вмістом в них кукурудзяного сиропу, що має в складі багато фруктози. Дієтологи застерігають, що варто остерігатися не лише цукру та кукурудзяного сиропу, але й патоки та сиропів, які додають до млинців та кави.

«Надмірне споживання доданого цукру пов’язане з хронічними захворюваннями та запаленнями»,

– попереджають фахівці.

«Проблема полягає в тому, що цукор присутній у багатьох продуктах: хлібобулочних виробах, кавових напоїв, сухих сніданках, батончиках, а часто навіть у готових стравах і соусах»,

– застерігають дієтологи.

Вони також попереджають, що регулярне споживання цих продуктів може негативно вплинути на здоров’я та сприяти захворюванням. Рафінований або оброблений цукор значно підвищує ризик збільшення ваги та хвороб. Але у помірній кількості прості вуглеводи не зашкодять вашій дієті.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про забруднення довкілля під час війни: небезпека для здоров’я українців.

Exit mobile version